Device Health (apparaatstatus) van je Ring-apparaat begrijpen

Met de tegel Device Health in het overzicht van je apparaat ga je naar een paneel met alle informatie over de werking van het Ring-apparaat. Als er iets misgaat, kun je de problemen oplossen met de informatie en hulpmiddelen op deze pagina.

Let op: niet alles van de volgende informatie wordt weergegeven op elke Device Health-pagina.

Voeding:

• Voedingsbron: dit geeft aan op welke voedingsbron je apparaat werkt.
  • Batterijniveau: als je apparaat op een batterij werkt, geeft dit percentage aan hoeveel energie er nog in de batterij zit.

Netwerk

• Signaalsterkte: dit geeft aan hoe sterk het wifisignaal naar je apparaat is.
  • Netwerknaam: de naam van het wifinetwerk waarmee het apparaat is verbonden.
  • Wifinetwerk wijzigen: met dit hulpmiddel kun je het netwerk wijzigen waarmee het apparaat is verbonden. Houd er rekening mee dat je je in de buurt van het apparaat moet bevinden en zorg ervoor dat je je wifiwachtwoord bij de hand hebt.

Apparaatgegevens

• Laatste statuscontrole: dit is de laatste keer dat de informatie op dit scherm is bijgewerkt.
  • Mac-adres: de netwerklocatie van je apparaat. De klantenservice van Ring kan je hiernaar vragen tijdens het oplossen van problemen. Als je ooit een statisch IP-adres aan de Floodlight Cam moet toewijzen of een poort in de firewall moet openen, heb je hiervoor het Mac-adres nodig.
  • Firmware: hier wordt de versie van de software van het Ring-apparaat weergegeven. Telkens wanneer er een gebeurtenis plaatsvindt controleert het apparaat automatisch op updates en het wordt volledig bijgewerkt wanneer er nieuwe versies van de software worden uitgebracht.

Hulpmiddelen

• Test je wifi: hiermee ga je naar een online bandbreedtetest waarmee je de upload- en downloadsnelheden van je wifinetwerk kunt zien.
  • Meldingen voor probleemoplossing: hiermee ga je naar een artikel waarin wordt beschreven hoe je veel van de meestvoorkomende problemen met je meldingen kunt oplossen.
  • Status Ring-systeem: hier vind je een overzicht van de status van het hele Ring-systeem. In het onwaarschijnlijke geval van een operationele storing aan onze kant waardoor het Ring-apparaat negatief wordt beïnvloed, vind je daarvan hier een melding.
  • Rapport over de apparaatstatus: in het geval van een probleem met het apparaat wordt er een Help-artikel geopend dat je kunt gebruiken om het probleem zelf op te lossen.
  • Verbeter je wifi: een zelfhulpprogramma voor problemen met wifi.