De Floodlight Cam instellen in de Ring-app

De Ring Floodlight Cam instellen in de Ring-app is een fluitje van een cent. Scrol omlaag voor stapsgewijze aanwijzingen.

Stap één: download de Ring-app

De Ring-app downloaden:

Schrijf je wachtwoord op zodat je het bij de hand hebt als je je moet aanmelden bij andere apparaten of op ring.com op je computer.

Stap twee: maak een account aan of log in op je account

Als dit je eerste Ring-product is, word je gevraagd een account te maken.
Selecteer 'Account maken' in het beginscherm en volg de instructies in de Ring-app.

Stap drie: tik op 'Apparaat instellen'

• Tik aan de onderkant van het scherm op Apparaat instellen
  • Tik vervolgens op Beveiligingscamera's

Tip: je kunt ook navigeren naar Een apparaat instellen via de drie lijntjes linksboven in het scherm.

Stap vier - Scan de QR-code of MAC ID-barcode op je Ring-apparaat

De QR-code of MAC-ID vind je aan de achterzijde van de Floodlight Cam.

• Richt de camera van je smartphone op de QR-code of MAC ID-barcode op de achterkant van de Floodlight Cam.
  • Deze code vind je ook op de productverpakking of op de beknopte handleiding die bij het apparaat is geleverd.
  • Centreer de code op het beeld van de telefooncamera, bovenaan het scherm.
  • Zodra de code wordt herkend, verschijnt er een groen vierkant (voor de QR-code) of een groene lijn (MAC ID-streepjescode), en ga je naar de volgende stap van de instellingen.

Let op: lukt het scannen van de QR-code of MAC ID-barcode niet? Kies dan voor 'Instellen zonder scannen' en selecteer Floodlight Cam om door te gaan met de installatie.

Stap vijf: geef je locatie op

Als je voor de eerste keer een Ring-apparaat instelt, vraagt je telefoon toestemming vanuit de Ring-app om je locatie te gebruiken. Sta dit toe om het invoeren van het adres makkelijker te maken.

Voer je adres in de app in en bevestig het.

Als je al een locatie hebt ingesteld, kun je deze selecteren in de lijst met je locaties.

Opmerking: Zonder een specifieke locatie werken bepaalde functies van de Floodlight Cam niet goed.

Klik hier voor meer informatie over Ring-apparaten en het adres.

Stap zes: geef het apparaat een naam

Selecteer een specifieke naam voor de Floodlight Cam om het apparaat te onderscheiden van andere Ring-apparaten in je account. Je kunt een van de voorgestelde standaardnamen kiezen of je voert een eigen naam in door onder aan de lijst te personaliseren.

Stap zeven: volg in de Ring-app de stappen voor de fysieke installatie

Volg de stappen in de Ring-app voor de fysieke installatie van de Floodlight Cam.

Klik hier voor meer informatie over de fysieke installatie van de Floodlight Cam.

Stap acht: zet de Floodlight Cam in de instelmodus

Druk kort op de knop aan de bovenkant van de Floodlight Cam. Tik wanneer het lampje aan de onderkant wit knippert op Doorgaan in de Ring-app.

Stap negen: maak verbinding met het Ring-apparaat

iOS: Tik op 'Aanmelden' als de Ring-app vraagt verbinding te maken met het tijdelijke wifinetwerk van Ring.

Android: Het apparaat zou automatisch verbinding moeten maken met het wifinetwerk van Ring.

Als dit niet gebeurt, of als je in stap vier hebt gekozen om door te gaan zonder te scannen, ga je als volgt te werk:

• Ga naar het startscherm op de telefoon om de Ring-app te verlaten.
  • Ga naar de instellingen op je telefoon en tik op 'Wifi'.
    • Bij Android moet je mogelijk naar 'Verbinding' navigeren en vervolgens naar 'Wifi'.
  • Selecteer het wifinetwerk van Ring in de lijst met beschikbare netwerken. Het netwerk verschijnt als:
    • Ring- gevolgd door de laatste zes MAC ID-cijfers.
    • Ring Setup gevolgd door de laatste twee MAC ID-cijfers.
  • Nadat de verbinding is gemaakt, kun je de instellingen sluiten en ga je terug naar de Ring-app.

Let op: als je een Apple-apparaat gebruikt en geen verbinding kunt maken met het Ring-netwerk probeer dan je apparaat opnieuw op te starten als je dit al een tijdje niet hebt gedaan.

Stap tien: sluit de Floodlight Cam aan op je wifi

Zorg ervoor dat je het wifiwachtwoord bij de hand hebt.

• Selecteer je wifinetwerk.
    • Als je meerdere wifinetwerken hebt, kies je het netwerk dat zich het dichtst bij de Floodlight Cam bevindt.
  • Voer het wifiwachtwoord in en druk op 'Doorgaan'.

De Floodlight Cam kan verbinding maken met netwerken van 2,4 GHz.

Nadat je verbinding hebt gemaakt met het wifinetwerk werkt de Floodlight Cam mogelijk de interne software bij. Tijdens een update knippert het licht aan de onderkant van het apparaat wit. Wanneer het witte lampje stopt met knipperen, kun je op 'Doorgaan' tikken in de Ring-app en de Floodlight Cam gebruiken.

Stap elf: test je apparaat

Zodra de Floodlight Cam is bijgewerkt en ingesteld, configureer je de bewegingszones van de Floodlight Cam en open je het livebeeld om de camera te testen.