Problemen met onvoldoende stroom oplossen met je Ring Video Doorbell Pro

In dit artikel lees je de meest voorkomende oorzaken van onvoldoende stroom bij gebruik van de Ring Video Doorbell Pro en krijg je mogelijke oplossingen.

De Ring Video Doorbell Pro vereist een voedingsbron die minimaal 16 Volt AC bij ~20 voltampère levert wanneer hij rechtstreeks aangesloten is op een (bijgeleverde) transformator of verloopstekker.

Zo merk je onder meer dat je mogelijk onvoldoende stroom hebt:

• De verbinding met het wifinetwerk wordt verbroken
  • Het belgeluid blijft 'hangen' of wordt uitgeschakeld nadat een knop is ingedrukt.
  • Aflezing van voltage onder Device Health wordt steeds zwakker als het donker wordt (met nachtzicht ingeschakeld).
  • Schakelt regelmatig uit (het witte lichtje aan de voorkant gaat uit)
  • Het beeld bevriest tijdens een livegebeurtenis
  • Nachtzicht werkt niet
  • De Ring Video Doorbell Pro werkt goed gedurende een aantal gebeurtenissen maar stopt vervolgens te werken

Als dit gebeurt en je vermoedt dat er een probleem is met de voeding, volg dan deze instructies:

• Open de Ring-app en tik op je Ring Doorbell om het scherm met de instellingen te openen.
  • Tik op de tegel Apparaatstatus.
  • Bekijk de aflezing van het voltage. Als er 'Goed' of 'Heel goed' staat, dan ontvangt de deurbel van Ring voldoende voeding en is er een andere oorzaak voor het probleem. Als er 'Slecht' of 'Heel slecht' staat bij het voltage, dan is een laag vermogen waarschijnlijk de oorzaak van het probleem.

Let op: zelfs als de voedingsbron 16 Volt AC of hoger levert, kan de weerstand in de draden - vaak bij lange bedrading - tot gevolg hebben dat de Ring Pro niet genoeg stroom krijgt om goed te kunnen functioneren. Indien de bestaande deurbeltransformator nominaal is geclassificeerd als minder dan 16 Volt AC bij 20 tot 30 volt-ampères, gebruik dan de bijgeleverde transformator voor je Ring Video Doorbell Pro. Dit is een klus die mogelijk de hulp van een elektricien vereist.

Mijn Ring Video Doorbell Pro is niet aangesloten op een bestaand deurbelsignaal

In dit geval moet je de Pro Power Kit V2 installeren. Klik hier voor instructies voor het installeren van de meegeleverde Pro Power Kit V2.

Klik hier om een Pro Power Kit voor Ring Video Doorbell Pro aan te schaffen.

Optionele installatie: een stekkeradapter gebruiken

Een Ring Video Doorbell Pro kan ook van stroom worden voorzien met behulp van een stekkeradapter. Hiervoor is niet per se een elektricien nodig, meestal zal je dit zelf kunnen doen.

Klik hier voor instructies over hoe de Ring Video Doorbell Pro via een stekkeradapter van stroom kan worden voorzien.